Радојичић: Једнократна помоћ за стамбено збрињавање 28 корисника

Срна
Радојичић: Једнократна помоћ за стамбено збрињавање 28 корисника

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић уручио је данас рјешења о додјели једнократне новчане помоћи за стамбено збрињавање 28 корисника из категорије породица погинулих бораца и ратних војних инвалида, за шта је из градског буџета издвојено 470.000 КМ.

"Градска администрација у овом сазиву обезбиједила је средства како би био завршен онај дио стамбеног збрињавања који је град започео још 2009. године, а односио се на додјелу бесповратних новчаних средстава", рекао је Радојичић.


Он је додао да је данас посљедњих 28 корисника добило рјешења за додјелу средства, која ће моћи да искористе у предстојећој грађевинској сезони за рјешавање стамбеног питања.

"На овај начин град је завршио један дио програма стамбеног збрињавања иако по закону није имао ову обавезу додјеле бесповратних средстава за стамбено збрињавање, али смо ушли у тај посао у намјери да помогнемо тим категоријама становништва", нагласио је Радојичић.

Предсједник бањалучке Градске борачке организације Горан Рогић рекао је да Бањалука, као највећи град Републике Српске, стално има нови број корисника усљед миграција становништва.

Он је додао да је од 2007. године на подручију града додјељено 300 стамбених једница према програму Владе Српске за стамбено збрињавање лица из борачких категорија.

"Иако нема законску обавезу за додјелу једнократних средстава за стамбено збрињавање, донесен је Правилник, према којем лица која граде могу да добију до 25.000 КМ бесповратних средстава. Ова средства су увећана у односу на уредбу Владе Српске која предвиђа 8.000 КМ по истом основу", навео је Рогић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана