Радојичић: Град подржава рад националних мањина

Срна
Радојичић: Град подржава рад националних мањина

Бањалука - Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је данас да град на различите начине подржава рад републичког Савеза националних мањина и удружења мањина.

Радојичић је нагласио да је Бањалука уступила простор у којем ради Савез и да учествује у буџетима за различите манифестације и пројекте на којима раде удружења мањина.

Он је, након пријема за делегацију Удружења Словенаца Републике Српске "Триглав" Бањалука поводом обиљежавања двадесетогодишњице њиховог рада, навео да је Удружење Словенаца у Бањалуци једно од најактивнијих.

"Интензивна је наша сарадња са субјектима из Словеније. Овдје су туристи из Словеније први или други по присуству. Присутни су и различити економски субјекти, а имамо и одличну сарадњу са низом локалних заједница попут Љубљане, Крања, Марибора и Новог Места", нагласио је Радојичић.

Пријему су присуствовали и словеначки министар за питања дијаспоре Горазд Жмавц и амбасадор Словеније у БиХ Зорица Букинац, а на састанку је разговарано о положају националних мањина у Бањалуци и односу субјеката из Словеније и града Бањалука, саопштено је из Градске управе.

Горазд Жмавц је након пријема у Градској управи навео да је регионална сарадња веома значајна у европском простору.

"На том плану Словенија ради много. У дијаспори је много Словенаца и они нам пуно значе, нарочито када размишљамо о младим генерацијама", рекао је Жмавц.

Свечаност поводом 20. годишњице постојања и рада Удружења Словенаца Републике Српске "Триглав" Бањалука биће одржана вечерас у Банском двору, са почетком у 18.00 часова.

Удружење Словенаца Републике Српске "Триглав" Бањалука регистровано је 1998. године као невладина, непрофитабилна организација с циљем окупљања Словенаца и њихових потомака који живе на подручју Бањалуке и околине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана