Радници заковали улазна врата и извезли механизацију пред управу

Срна
Радници заковали улазна врата и извезли механизацију пред управу

Источни Дрвар - Радници Шумског газдинства “Клековача-Потоци” у Источном Дрвару, који траже смјену вршиоца дужности директора Николе Јанковића, јутрос су заковали улазна врата и прозоре на згради управе и извезли комплетну механизацију и тако првом човјеку фирме и његовим сарадницима онемогућили улазак, јавља дописник Срне.

Представник синдиката овог газдинства Раденко Боснић рекао је Срни да су радници данас, 14. дана протеста, предузели радикалније мјере да Јанковић види да није добродошао у Источни Дрвар, нити у Шумско газдинство.


Он је поновио да је повод протеста, који трају од 31. октобра, отпуштање радника из Дрвара и Источног Дрвара и запошљавање нових радника из других општина.

“Јанковић се понаша бахато и осионо. Константно пријети отказима, суспензијама и дисциплинским поступцима ако не пређемо на његову страну, али радници су одлучни и траже његово хитно разрјешење”, рекао је Боснић.

Он је навео да су створене тензије између већине радника који траже смјену Јанковића и мањег броја оних који га подржавају, те да ситуација пријети да измакне контроли.

“У име Сидиката Шумског газдинства жКлековача-Потоциж рећи ћу да смо врло забринути. Више нема смисла да радници свакодневно своја права траже испред зграде Управе, а да их нико нити види, нити чује”, рекао је Боснић, додајући да су радници који протестују на измаку снага.

Општинско руководство Источног Дрвара и даље подржава протесте радника.

“Апсолутну подршку дајемо радницима који протестују. Кренућемо са радикалнијим протестима и нећемо дозволити да Јанковић остане као вршилац дужности директора у газдинству”, рекла је Срни начелник општине Источни Дрвар Милка Јанковић. /крај/јд/мир/фото

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана