Радници траже смјену предсједника синдиката Дома пензионера

СРНА
Радници траже смјену предсједника синдиката Дома пензионера

Бањалука - Радници Дома пензионера Бањалука затражили су смјену предсједника синдикалне организације ове установе Бошка Плавшића, који је, како наводе, самоиницијативно и у више наврата оклеветао Дом и његово руководство.

Радници су демантовали наводе да дуговања Дома износе 700.000 КМ и да није договорена исплата заосталих плата, те тврде да је након одласка директора Илије Вујичића на одмор пренесена руководна надлежност на правницу Зорицу Милинковић.

У писаној изјави након данашњег састанка запослених радника изражено је разочарење Плавшићевим иступима у јавности на штету установе, који, како наводе, то чини из личних интереса и интереса отуђених центара моћи.

"Радници Дома су уплашени за егзистенцију, а страх се проширио и на кориснике због којих смо сви овдје", наводе радници.

Они тврде да је Влада Републике Српске јуче обавијештена и о поступању Управног одбора Дома пензионера, који је "без правног основа преузео на себе и овлаштење одговорног лица".

"Ми, запослени радници, тражимо да Плавшић буде смијењен и да буде изабран неко ко ће водити рачуна о интересима радника, а не само о себи и својим туторима. Овим иницирамо смјену предсједника Синдиката и улазимо у избор новог руководстав које ће бринути о радницима и корисницима Дома", наводи се у изјави.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана