Radnici Bimala poklonili dragocjenu tečnost

M. L.
Radnici Bimala poklonili dragocjenu tečnost

Brčko - "Dani otvorenih vrata" počeli su juče u Brčko distriktu realizacijom akcije dobrovoljnog davanja krvi "Studen holdinga" i kompanije "Bimal".

U petoj po redu akciji davanja krvi "Studen holdinga", koja je organizovana u saradnji sa Službom za transfuziju krvi JZU Zdravstveni centar Brčko, učestvovalo je 20 radnika brčanske fabrike "Bimal".

Šef Službe za transfuziju krvi primarijus dr. Azrija Pašalić ističe kako redovne akcije davanja krvi, koje sprovode ove kompanije, utiču na stabilnost rada Službe za transfuziju krvi.

- Zdrava, darovana krv ima svoj rok trajanja od 35 dana, tako da je neophodno vršiti zanavljanje zaliha, kojih je stalno u nedostatku s obzirom na veliki broj pacijenata kojima je zdrava krv potrebna - rekla je Pašalićeva.

Iz "Studen holdinga" ističu da ovim akcijama nastoje da daju primjer i podstaknu i druge organizacije i pojedince na dobrovoljno davanje krvi budući da je krv jedini lijek koji se ne može kupiti.

- Sprovodimo niz akcija koje su od šireg društvenog značaja za Brčko distrikt, a kao kompanija smo posebno ponosni na redovne aktivnosti davanja krvi, jer imamo humane radnike koji prepoznaju važnost akcije i podržavaju kompaniju u ovoj aktivnosti - naglasila je direktor korporativnih komunikacija "Studen holdinga i "Bimala" Nataša Pucar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana