Radna grupa usaglašava raspodjelu drveta

S. Ta.
Radna grupa usaglašava raspodjelu drveta

Prijedor - Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS Stevo Mirjanić rekao je da će ustanove iz prijedorske regije biti snabdjevene dovoljnom količinom drvnih sortimenata, a to će zagarantovati radna grupa koja će u petak, 22. septembra, u ovo ministarstvo donijeti usaglašen plan sa svim korisnicima sortimenata sa tog područja.

Mirjanić je juče u Prijedoru razgovarao sa gradonačelnikom Prijedora Milenkom Đakovićem i načelnicima opština Oštra Luka, Krupa na Uni, Kostajnica, Kozarska Dubica i Novi Grad o aktuelnoj temi snabdijevanja drvnim sortimentima. Oni su nedavno uputili pismo ministru i zatražili da budu poštovane zakonske odredbe i osnov od deset odsto koji se ne može premašiti kada je riječ o prelivanju drvnih sortimenta u druge regije.

- U ovom društvu postoje i drugi koji imaju zahtjeve i potrebe i moramo to usklađivati i uvažavati, pa se nadam da ćemo ovdje dobro postaviti stvari - rekao je Mirjanić.

Đaković rekao je da cilj sastanak na neki način ostvaren.

- Željeli smo da se napravi optimalizacija odnosa u okviru preduzeća "Šume Srpske" i da svim zainteresovanim stranama bude obezbijeđeno drvo. Nadam se da će sve biti finalizovano u već u petak  - rekao je Đaković.

Generalni direktor "Šuma RS" Risto Marić istakao je da će svi vrtići, škole, zdravstvene i druge ustanove na području regije koje pokriva Šumsko gazdinstvo Prijedor biti snabdjevene drvnim sortimentima.

- Ovdje je osnovni problem snabdijevanje Destilacije "Teslić" kojoj po ugovoru treba da pripadne 10.000 metara kubika iz prijedorskog gazdinstva, a vjerujem da će nakon sastanka u petak biti dogovoren način raspodjele da bi sve strane bile snabdjevene i da ne bi bilo ugroženo funkcionisanje ni ustanova, niti finalista, odnosno posebno preduzeća koja su proizvodnjom izvozno orijentisana - rekao je Marić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana