Радна група усаглашава расподјелу дрвета

Радна група усаглашава расподјелу дрвета 20.09.2017 12:21 | С. Та.

Приједор - Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде РС Стево Мирјанић рекао је да ће установе из приједорске регије бити снабдјевене довољном количином дрвних сортимената, а то ће загарантовати радна група која ће у петак, 22. септембра, у ово министарство донијети усаглашен план са свим корисницима сортимената са тог подручја.

Мирјанић је јуче у Приједору разговарао са градоначелником Приједора Миленком Ђаковићем и начелницима општина Оштра Лука, Крупа на Уни, Костајница, Козарска Дубица и Нови Град о актуелној теми снабдијевања дрвним сортиментима. Они су недавно упутили писмо министру и затражили да буду поштоване законске одредбе и основ од десет одсто који се не може премашити када је ријеч о преливању дрвних сортимента у друге регије.

- У овом друштву постоје и други који имају захтјеве и потребе и морамо то усклађивати и уважавати, па се надам да ћемо овдје добро поставити ствари - рекао је Мирјанић.

Ђаковић рекао је да циљ састанак на неки начин остварен.

- Жељели смо да се направи оптимализација односа у оквиру предузећа "Шуме Српске" и да свим заинтересованим странама буде обезбијеђено дрво. Надам се да ће све бити финализовано у већ у петак  - рекао је Ђаковић.

Генерални директор "Шума РС" Ристо Марић истакао је да ће сви вртићи, школе, здравствене и друге установе на подручју регије које покрива Шумско газдинство Приједор бити снабдјевене дрвним сортиментима.

- Овдје је основни проблем снабдијевање Дестилације "Теслић" којој по уговору треба да припадне 10.000 метара кубика из приједорског газдинства, а вјерујем да ће након састанка у петак бити договорен начин расподјеле да би све стране биле снабдјевене и да не би било угрожено функционисање ни установа, нити финалиста, односно посебно предузећа која су производњом извозно оријентисана - рекао је Марић.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица