RTRS uz novi program proslavio 23. rođendan

Agencije
RTRS uz novi program proslavio 23. rođendan

Banjaluka - Radio-televizija Republike Srpske (RTRS) obilježila je juče 23 godine rada, a povodom rođendana počelo je emitovanje novog programa “RTRS plus”.

Novi program gledaoci mogu da prate putem kablovskih operatera u BiH i satelita u inostranstvu, a u najgledanijim terminima “RTRS plus” emitovaće programski kvalitetne sadržaje iz oblasti kulture, sporta, dokumentarnog filma i muzike, kao i serije i filmove.

RTRS je s radom počeo 19. aprila 1992. godine, kada je emitovan prvi dnevnik iz banjalučkog studija, a danas je ova medijska kuća jedan od tri ravnopravna emitera u okviru Javnog servisa BiH.

Predsjednik RS Milorad Dodik čestitao je generalnom direktoru RTRS-a Drašku Milinoviću i svim zaposlenim 23 godine ove medijske kuće i poželio puno uspjeha u daljem radu, istakavši da je RTRS postigao zavidne rezultate, postao programski sadržajan i profesionalan i objektivan javni servis.

Čestitku RTRS-u uputio je i predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović, koji je javnom servisu poželio da se i dalje uspješno razvija i unapređuje profesionalne standarde.

Premijer RS Željka Cvijanović istakla je da je RTRS prešao dug i težak put, dijeleći sudbinu svog naroda i odolijevajući brojnim izazovima. U Socijalističkoj partiji su naveli da je RTRS jedan od stubova informisanja u Srpskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana