РТРС уз нови програм прославио 23. рођендан

Агенције
РТРС уз нови програм прославио 23. рођендан

Бањалука - Радио-телевизија Републике Српске (РТРС) обиљежила је јуче 23 године рада, а поводом рођендана почело је емитовање новог програма “РТРС плус”.

Нови програм гледаоци могу да прате путем кабловских оператера у БиХ и сателита у иностранству, а у најгледанијим терминима “РТРС плус” емитоваће програмски квалитетне садржаје из области културе, спорта, документарног филма и музике, као и серије и филмове.

РТРС је с радом почео 19. априла 1992. године, када је емитован први дневник из бањалучког студија, а данас је ова медијска кућа један од три равноправна емитера у оквиру Јавног сервиса БиХ.

Предсједник РС Милорад Додик честитао је генералном директору РТРС-а Драшку Милиновићу и свим запосленим 23 године ове медијске куће и пожелио пуно успјеха у даљем раду, истакавши да је РТРС постигао завидне резултате, постао програмски садржајан и професионалан и објективан јавни сервис.

Честитку РТРС-у упутио је и предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић, који је јавном сервису пожелио да се и даље успјешно развија и унапређује професионалне стандарде.

Премијер РС Жељка Цвијановић истакла је да је РТРС прешао дуг и тежак пут, дијелећи судбину свог народа и одолијевајући бројним изазовима. У Социјалистичкој партији су навели да је РТРС један од стубова информисања у Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана