RTRS proslavio 26. rođendan

Agencija
RTRS proslavio 26. rođendan

Banjaluka - Javni medijski servis Radio-televizija Republike Srpske (RTRS) juče je proslavila 26. godišnjicu postojanja i rada.

Povodom rođendana iz ove medijske kuće istakli su da su godinama najgledaniji i poručili da će ostati vjerni gledaocima i slušaocima.

Televizija Republike Srpske počela je da radi 19. aprila 1992. godine, kada je emitovan prvi "Dnevnik" iz banjalučkog studija. Kanal "S" iz Pala počinje emitovanje programa 6. maja 1992, a krajem 1993. uspostavljen je zajednički sistem prenosa i emitovanja programa Srpske radio-televizije.

- U stvaranje ideje, koja se od 1999. godine zove RTRS, mnogi su utkali život. Bili smo uz građane u najtežim trenucima, a u godinama nakon rata, sa tehničkim uslovima rasli su i izazovi - poručili su iz RTRS-a, kojem su rođendan čestitali brojni zvaničnici RS.

Predsjednik RS Milorad Dodik je u čestitki istakao da je zahvaljujući profesionalnom izvještavanju i raznovrsnom programskom sadržaju RTRS zadržao standarde javnog RTV servisa i ostao nezaobilazan izvor informisanja javnosti.

- Očekujemo da RTRS, u skladu sa najvišim profesionalnim standardima i kodeksima informiše javnost o svim važnim događajima u RS, BiH, regionu i svijetu - naveo je predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović.

Premijerka RS Željka Cvijanović je navela da je ova medijska kuća dala nemjerljiv doprinos u afirmisanju i jačanju Srpske. Predsjednik SP-a Petar Đokić je istakao da je Televizija RS bila i ostala čvrst kamen u temeljima Srpske, s kojom je zajedno nastala i jačala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana