РТРС прославио 26. рођендан

Агенција
РТРС прославио 26. рођендан

Бањалука - Јавни медијски сервис Радио-телевизија Републике Српске (РТРС) јуче је прославила 26. годишњицу постојања и рада.

Поводом рођендана из ове медијске куће истакли су да су годинама најгледанији и поручили да ће остати вјерни гледаоцима и слушаоцима.

Телевизија Републике Српске почела је да ради 19. априла 1992. године, када је емитован први "Дневник" из бањалучког студија. Канал "С" из Пала почиње емитовање програма 6. маја 1992, а крајем 1993. успостављен је заједнички систем преноса и емитовања програма Српске радио-телевизије.

- У стварање идеје, која се од 1999. године зове РТРС, многи су уткали живот. Били смо уз грађане у најтежим тренуцима, а у годинама након рата, са техничким условима расли су и изазови - поручили су из РТРС-а, којем су рођендан честитали бројни званичници РС.

Предсједник РС Милорад Додик је у честитки истакао да је захваљујући професионалном извјештавању и разноврсном програмском садржају РТРС задржао стандарде јавног РТВ сервиса и остао незаобилазан извор информисања јавности.

- Очекујемо да РТРС, у складу са највишим професионалним стандардима и кодексима информише јавност о свим важним догађајима у РС, БиХ, региону и свијету - навео је предсједник Народне скупштине РС Недељко Чубриловић.

Премијерка РС Жељка Цвијановић је навела да је ова медијска кућа дала немјерљив допринос у афирмисању и јачању Српске. Предсједник СП-а Петар Ђокић је истакао да је Телевизија РС била и остала чврст камен у темељима Српске, с којом је заједно настала и јачала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана