РТРС девету годину пословала позитивно

С. Т.
РТРС девету годину пословала позитивно

Бањалука - Радио Телевизија Републике Српске (РТРС) девету годину заредом пословала је позитивно, показао је финансијски извјештај који је Управни одбор РТРС усвојио на сједници одржаној у сриједу.

- РТРС се овом чињеницом сврстава међу најстабилније јавне сервисе у региону - саопштено је данас из РТРС-а.

Додаје се да је, осим позитивног пословања, РТРС током прошле године реализовала бројне велике пројекте који су од значаја за развој и унапређење цјелокупног функционисања Јавног медијског сервиса РС.

- Завршена је инсталација техничке и технолошке опреме вриједне око 2,5 милиона евра, чиме су створене претпоставке за  фазе покретања квалитетније постпродукције музичког, драмског и филмског програма, дигитализацију архива, опремање осталих технолошких погона и ИТЦ-а - наводи се.

РТРС је прошле године преселила и интегрисала људске и техничке ресурсе у јединствен РТВ Дом, те опремила и ставила у функцију ИТЦ Брчко који је на тај начин умрежен у систем РТРС-а.

- У 2013. години Радио Телевизија РС намјерава остати лидер у техничком, технолошком и продукционом напретку. Приоритет у наредном периоду јесте припрема за пренос и емитовање дигиталног сигнала, као и покретање другог канала емитовања - истиче се у саопштењу РТРС-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана