RAK primjenjuje silu na imovinu Srpske

Agencije
RAK primjenjuje silu na imovinu Srpske

Banjaluka - Generalni direktor Radio-televizije RS Draško Milinović rekao je juče da odluka Regulatorne agencije za komunikacije (RAK) BiH o kažnjavanju ove medijske kuće nema zakonskog osnova.

Ponovio je da RAK prisiljava Javni servis RS da opremu u svome vlasništvu daje na korišćenje trećim licima bez naknade.

- Riječ je o imovini RTRS-a i Republike Srpske i mi u ovome vidimo primjenu sile od strane organa iz Sarajeva na imovinu Srpske - rekao je Milinović.

On je podsjetio da je RAK BiH od medijske kuće na čijem je čelu tražio da opremu na predajniku Kozara ustupe prnjavorskoj Televiziji K3, bez naknade, iako samo održavanje opreme za prenos i emitovanje digitalnog programa RTRS mjesečno košta 170.000 KM.

- Zbog nepoštovanja tog zahtjeva izrekli su drakonsku kaznu od 45.000 maraka RTRS-u i 15.000 KM generalnom direktoru, kao odgovornom licu - podsjetio je Milinović i dodao da RTRS sa televizijom K3 ima dugogodišnju saradnju i da mu je žao što je ova televizija u ovom slučaju postala kolateralna šteta.

Direktor RAK-a BiH Predrag Kovač rekao je juče da RTRS mora da postupi po nalogu Agencije i priključi prnjavorsku Televiziju K3 na digitalno zemaljsko emitovanje, najavivši da će RAK iskoristiti sve zakonske mehanizme kako bi odluka bila sprovedena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana