РАК примјењује силу на имовину Српске

Агенције
РАК примјењује силу на имовину Српске

Бањалука - Генерални директор Радио-телевизије РС Драшко Милиновић рекао је јуче да одлука Регулаторне агенције за комуникације (РАК) БиХ о кажњавању ове медијске куће нема законског основа.

Поновио је да РАК присиљава Јавни сервис РС да опрему у своме власништву даје на коришћење трећим лицима без накнаде.

- Ријеч је о имовини РТРС-а и Републике Српске и ми у овоме видимо примјену силе од стране органа из Сарајева на имовину Српске - рекао је Милиновић.

Он је подсјетио да је РАК БиХ од медијске куће на чијем је челу тражио да опрему на предајнику Козара уступе прњаворској Телевизији К3, без накнаде, иако само одржавање опреме за пренос и емитовање дигиталног програма РТРС мјесечно кошта 170.000 КМ.

- Због непоштовања тог захтјева изрекли су драконску казну од 45.000 марака РТРС-у и 15.000 КМ генералном директору, као одговорном лицу - подсјетио је Милиновић и додао да РТРС са телевизијом К3 има дугогодишњу сарадњу и да му је жао што је ова телевизија у овом случају постала колатерална штета.

Директор РАК-а БиХ Предраг Ковач рекао је јуче да РТРС мора да поступи по налогу Агенције и прикључи прњаворску Телевизију К3 на дигитално земаљско емитовање, најавивши да ће РАК искористити све законске механизме како би одлука била спроведена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана