Путевима РС наложено уклањање наплатних кућица у Гламочанима

Глас Српске
Путевима РС наложено уклањање наплатних кућица у Гламочанима

БАЊАЛУКА - Главни републички саобраћајни инспектор наложио је Јавном предузећу Путеви Републике Српске да у року од 45 дана уклони наплатне кућице на магистралном путу М-16 на дионици Гламочани - Бања Лука, јер је установљено да наведена локација представља опасно мјесто на којем се догађају саобраћајне незгоде са посљедицама по живот и здравље људи.

За три године, у периоду од 6. фебруара 2015. до 06. фебруара 2018. године, на овој локацији догодило се 48 саобраћајки у којима су живот изгубиле двије особе, три су тешко, а 11 лакше повријеђене, док је у 32 случаја настала материјална штета.

"Све незгоде су биле са једним учесником и идентичних карактеристика, гдје је до истих долазило ударањем у наплатне кућице", наводи се у саопштењу Републичке управе за инспекцијске послове.

Према Правилнику о идентификацији опасног мјеста, начину и критеријумима за утврђивање приоритета отклањања опасних мјеста и начина отклањања опасних мјеста, прописано је да се опасним мјестом сматра свака дионица ван насеља у дужини до 300 метара или мјесто у насељу у дужини до 100 метара, на којем се у току три узастопне године догодило најмање шест саобраћајних незгода са посљедицама по живот и здравље људи или четири саобраћајне незгоде истих карактеристика са посљедицама по живот и здравље људи.

"С обзиром да ЈП Путеви РС из разлога процедуралне природе до данас није уклонило наплатне кућице, те на чињеницу да се незгоде и даље догађају, Инспекторат Републике Српске, одлучио је да предузме наведене мјере у циљу заштите и безбједности учесника у саобраћају", додаје се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана