“Путеви РС” купују 21 аутомобил са фул опремом

ca
“Путеви РС” купују 21 аутомобил са фул опремом

Бањалука – “Путеви Републике Српске” планирају куповину чак 20 путничких и једног теренског аутомобила за које су спремни да укупно плате 680.000 марака.

Ово јавно предузеће тражи возила са телефоном, кожним сједиштима и воланима, компјутерима, утичницама, кромираним елементима, ролетнама, претинцима за наочале и са кишобранима, па све до исофикса за дјечије сједиште, открива портал capital.ba.

Услов је, између осталог, да има двоозонски дигитални клима уређај, са сензором влаге, кожни волан, комфорну телефонију без вањске антене, путни компјутер у боји, паркинг сензоре, механичке ролетне на задњим и бочним прозорима, претинац за кишобране и рукавице освјетљен с хлађењем, исофикс за дјечије сједиште назад, утичнице, предњу маску кромирану, алуминијске фелуге. Овај луксузни аутомобил треба да буде металик црни, произведен ове године.

За “теренца” услов навигација, гријање сједишта и волана…

Лотом 5 предвиђена је набавка службеног теренског возила, вриједности 59.829 КМ без ПДВ-а.

Услов за куповину је да “теренац” буде дизел, 4×4, али и да има електрично гријање сједишта, навигацију с камером и дисплејом за преглед иза возила. Треба, између осталог, да има и прикључке за усб, кожна сједишта, волан и мјењач, да волан има гријање.

 Tражи се и да теренско ауто буде црно, да има кровне лајсне, аутоматску климу, сензоре за кишу, аларм, те да се може покренути без употребе кључа.

Гаранције

Понуђачи треба да имају успјешно искуство у реализацији два уговора чији су карактер и комплексност слични предметној набавци, а у посљедње три године.

Уз  понуде треба да буду достављене гаранције за озбиљност понуде за сваки лот посебно у висини један одсто од процијењене вриједности лота без ПДВ-а. За лотове мање од 100.000 КМ не захтијева се гаранција.

Тражи се и гаранција за уредно извршење уговора које не може износити више од 10 одсто вриједности уговора за одређен лот.

Понуђач је дужан дати и изјаву о гаранцијама за испоручено возило, лак, каросерију.

Сви заинтересовани понуде могу да доставе до 6. августа у 12 часова.

Нешић: Све је у складу са законом

Директор “Путева РС” Ненад Нешић рекао је да ништа није спорно у вези са набавком возила.

“Све је споведено у складу с законом, у складу с планом пословања и планом набавки за 2018. годину. Возила која користимо су дотрајала, стара више година, прешла су велики број километара и из тих разлога смо одлучили да идемо у набавку нових”, истакао је Нешић.

Додао је да су возила која имају у “Путевима” прешла по 200.000 километара и да је њихова вриједност много мања него што кошта њихово одржавање. Нагласио је и да су нова возила неопходна јер инжењери “Путева” свакодневно раде на терену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана