Pušonja: Ilija Vujičić isključen iz stranke

ATV
Pušonja: Ilija Vujičić isključen iz stranke

Banjaluka - Vinka Pušonja preuzela je predsjedničku stolicu u Partiji ujedinjenih penzionera. Na njenom mjesto donedavno je bio Ilija Vujičić koji ne samo da je smijenjen, nego je i isključen iz partije.

To je jednoglasna odluka Predsjedništva glavnog odbora stranke. Nema dileme kad je riječ o Iliji Vujičiću da je partiji nanio samo štetu a iza sebe ostavio dugove, tvrdi Pušonja. 

“Zbog svog nerada, bahatosti, neodgovornosti, samovolje, nepoštovanja statuta, nepoštovanja predsjedništva, glavnog odbora... Sve je radio, radio naopako, a od svega toga što je uradio, najpogubnije je za penzionere neizlazak Partije ujedinjenih penzionera na izbore,” rekla je Pušonja. 

Dileme ko je predsjednik nema ni za Zvornički odbor Partije ujedinjenih penzionera. Naš predsjednik je Vinka Pušonja, kaže Neđo Popović, predsjednik odbora PUP-a Zvornik. Vujičiću je, kaže, najviše zamjeri što je bez dogovora sa Predsjedništvom stranke potpisao kolaciju za treći blok. 

“Tu je potpisao koaliciju bez znanja i odobrenja odbora. Znači samovoljno je radio, totalno onako kako je on mislio. I on je mislio da je partija njegova sama, da ničija nije. I tako je došao u tu situaciju gdje je i došao,” kaže Popović.

Dvije struje PUP-a nisu mogle naći dogovor ni kad je riječ o tome ko će uz koga na izbore. Vujičić je imao planove sa opozicijom, dok je Pušonja spas vidjela samo uz vladajuću koaliciju. Tako je na kraju i bilo. Pušonja je potpisala sporazum sa DNS-om i pozvala sve simpatizere da glasaju za listu Demokratskog narodnog saveza. Kako je cijeli slučaj oko predsjedničke stolice završio na sudu, odbrana Ilije Vujičića tvrdi da još ništa nije gotovo.

“Vinka Pušonja vrši prevare i falsifikate, i tako je došla do navodno do predsjednika Partije ujedinjenih penzionera. Sve drugo je laž i prevara. Znači pojednostavljeno, ne može ona biti na falsifikatima i prevari ništa,” kaže advokat Jevto Janković. 

Janković tvrdi da na Okružnom sudu u Banjaluci još traje spor između Vujičića i Pušonje. Ipak, nakon današnjeg sastanka Predsjedništva partije stvari su jasnije. U predsjedničku stolicu umjesto Vujičića sjela je bivša potpredsjednica, a sadašnja predsjednica partije, Vinka Pušonja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana