Пушоња: Илија Вујичић искључен из странке

ATV
Пушоња: Илија Вујичић искључен из странке

Бањалука - Винка Пушоња преузела је предсједничку столицу у Партији уједињених пензионера. На њеном мјесто донедавно је био Илија Вујичић који не само да је смијењен, него је и искључен из партије.

То је једногласна одлука Предсједништва главног одбора странке. Нема дилеме кад је ријеч о Илији Вујичићу да је партији нанио само штету а иза себе оставио дугове, тврди Пушоња. 

“Због свог нерада, бахатости, неодговорности, самовоље, непоштовања статута, непоштовања предсједништва, главног одбора... Све је радио, радио наопако, а од свега тога што је урадио, најпогубније је за пензионере неизлазак Партије уједињених пензионера на изборе,” рекла је Пушоња. 

Дилеме ко је предсједник нема ни за Зворнички одбор Партије уједињених пензионера. Наш предсједник је Винка Пушоња, каже Неђо Поповић, предсједник одбора ПУП-а Зворник. Вујичићу је, каже, највише замјери што је без договора са Предсједништвом странке потписао колацију за трећи блок. 

“Ту је потписао коалицију без знања и одобрења одбора. Значи самовољно је радио, тотално онако како је он мислио. И он је мислио да је партија његова сама, да ничија није. И тако је дошао у ту ситуацију гдје је и дошао,” каже Поповић.

Двије струје ПУП-а нису могле наћи договор ни кад је ријеч о томе ко ће уз кога на изборе. Вујичић је имао планове са опозицијом, док је Пушоња спас видјела само уз владајућу коалицију. Тако је на крају и било. Пушоња је потписала споразум са ДНС-ом и позвала све симпатизере да гласају за листу Демократског народног савеза. Како је цијели случај око предсједничке столице завршио на суду, одбрана Илије Вујичића тврди да још ништа није готово.

“Винка Пушоња врши преваре и фалсификате, и тако је дошла до наводно до предсједника Партије уједињених пензионера. Све друго је лаж и превара. Значи поједностављено, не може она бити на фалсификатима и превари ништа,” каже адвокат Јевто Јанковић. 

Јанковић тврди да на Окружном суду у Бањалуци још траје спор између Вујичића и Пушоње. Ипак, након данашњег састанка Предсједништва партије ствари су јасније. У предсједничку столицу умјесто Вујичића сјела је бивша потпредсједница, а садашња предсједница партије, Винка Пушоња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана