Први резултати новог пословања здравствених установа за три мјесеца

Д. С.
Први резултати новог пословања здравствених установа за три мјесеца

Бањалука - Од четири здравствене установе у Српској које су у склопу пилот пројекта почетком године требале да пређу на трезорско пословање, то су учинили само Дом здравља "Свети врачеви" у Челинцу и Завод за стоматологију Бањалука.

На нови начин пословања, иако је било најављено, још нису прешли Дом здравља Прњавор и Болница Градишка.

Директор Дома здравља "Свети врачеви" у Челинцу Драшко Купрешак каже да је пред њима много изазова, али да их они у ходу рјешавају, а први резултати новог пословања биће видљиви за три мјесеца.

Директорица Дома здравља Прњавор Свјетлана Малић истакла је да су они све припремили за прелазак на трезорско пословање.

- Питање је само времена кад ћемо добити зелено свјетло надлежних за прелазак на нови начин пословања - додала је Малићева.

Директор градишке Болнице Мирко Манојловић нагласио је да је тим који је задужен за финансије у овој установи прошао обуку, те су, каже, инсталирали потребну опрему за извјештавање.

- До реализације није још дошло. Надлежни су нас обавијестили да ћемо ове године само ићи на двојно извјештавање, док ће се начин финансирања спроводити као и до сада - казао је Манојловић.

Министар здравља и социјалне заштите РС Драган Богданић рекао је да је због разних скепси и нејасноћа око новог начина пословања одлучено да трезорско пословање за почетак уведе само Дом здравља Челинац, а да би у другој половини године на трезор требало да пређу и остали домови здравља.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана