Prvi pacijenti u Bolnici “Srbija”

Priredila: Anita Janković-Rečević
Prvi pacijenti u Bolnici “Srbija”

Istočno Sarajevo - Prvi pacijenti smješteni su juče u novi objekat Bolnice “Srbija” u Istočnom Sarajevu, a završetak kompletnog preseljenja se očekuje za mjesec dana, rekao je vršilac dužnosti direktora ove zdravstvene ustanove Nebojša Šešlija.

U novu zgradu juče su preseljeni pacijenti internog odjeljenja, neurologije i hematoonkologije, dok će, prema Šešlijinim riječima, u starim prostorijama ostati infektivno odjeljenje jer je praksa u svijetu da ono bude odvojeno. Šešlija je rekao da su dobili moderan i funkcionalan objekat pod jednim krovom koji je povezan toplim hodnicima. Cilj je, kako kaže, unapređenje medicinskih kapaciteta, da dolaskom vrhunskih stručnjaka iz Univerzitetskog kliničkog centra RS obezbijede bolje usluge pacijentima.

- Uporedo ćemo edukovati kadar da bi teže operacije bile obavljane ovdje - rekao je Šešlija.

Internista-kardiolog Snježana Kešelj istakla je da su se približili savremenim tokovima dijagnostike i tretmana pacijenata.

- Savremeni prostor sa svom opremom omogućava široke mogućnosti za stručno usavršavanje, a sve s ciljem efikasnijeg liječenja pacijenata - rekla je Kešelj.

Načelnica Odjeljenja za neurologiju Vesna Pejić kaže da su pacijenti sarajevsko-romanijske regije dobili mogućnost liječenja u mnogo boljim uslovima.

- Pacijenti su veoma zadovoljni jer su uslovi bolji, terapijske mogućnosti su jednostavnije i veće - rekla je Pejićeva i dodala da će i dijagnostičko ispitivanje, koje je i do sada bilo dobro, sada biti jednostavnije i prijatnije za pacijente i osoblje.

Pacijent Nemanja Banduka, koji je do juče ujutro boravio u staroj zgradi, kaže da su u novom objektu bolji uslovi.

Bolnica “Srbija” povezana je sa prethodno izgrađenom poliklinikom i sada čini moderan i funkcionalan sistem od 15.000 metara kvadratnih i sa 210 bolesničkih kreveta. Izgradnja nove zgrade bolnice započeta je u julu 2017. godine, a zvanično je otvorena u oktobru 2018. godine.

Topli krevetić

Bolnici “Srbija” isporučen je topli krevetić sa termoregulacijom, koji je nabavljen u humanitarnoj akciji koju je pokrenulo Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece u RS “Mrvice”. Ova donacija će omogućiti lakše održavanje temperature tijela beba koje su izašle iz inkubatora i lakši transport prijevremeno rođenih beba sa jednog odjeljenja na drugo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana