Први општински одбор Изворне СДС формиран у Градишци

Милан Вујић
Први општински одбор Изворне СДС формиран у Градишци

Градишка - Први општински одбор Изворне СДС формиран је у Градишци, а са страначке конвенције је позвано на деблокаду локалне власти и слогу и јединство у очувању РС нарушено чврстим везивањем СДС-а са СДА у Сарајеву.

Један од оснивача Изворне СДС и први предсједник Народне скупштине РС Момчило Крајишник рекао је да га скуп у Градишци подсјећа на вријеме када је створен СДС, чиме је трасиран пут и за стварање Српске.

- Овај скуп није организован због отимања власти него да би се обновила идеја из деведесетих, која је дала снагу да се истраје на путу стварања РС - нагласио је Крајишник, који је изразио жаљење што СДС данас није јединствен у очувању РС.

За предсједника градишког Општинског одбора Изворне СДС, коју су формирали незадовољни оснивачи СДС-а, изабран је Тихомир Михајловић, за потпредсједника Радомир Пјанић, а за предсједника Политичког савјета Славко Дуњић.

Михајловић је рекао да је задатак странке у Градишци да деблокира рад парламента, да се заведе ред у општинској администрацији и испитају незаконитости у раду власти у протекле три године.

- Руководство СДС-а у Градишци нема идеје, јер су се у ове три године базирали само на расподјелу функција и удомљавање коалиционих партнера. Потребно је покренути развој привреде, улагања у Агро-индустријску зону у Новој Тополи, завршити изградњу обилазнице, секундарне канализације и спортске дворане - истакао је Михајловић.

Дуњић је рекао да је циљ Изворне СДС да врати чланове СДС-а свом извору и да се уразуми руководство СДС-а или доведе ново да би се поново ујединили.

- Зарекао сам се да нећу пљувати у бунар из кога сам пио воду 25 година, али ћу свакодневно прозивати и васпитавати оне који муте ту воду. Молићу се богу да уразуми и дозове памети руководство СДС-а и да их врати на прави пут или доведе друге људе на чело странке и да се поново ујединимо - истакао је Дуњић.

Потпредсједник Народне скупштине РС Ненад Стевандић рекао је да је врх СДС-а направио до сада невиђену ситуацију да једина партија са којом је СДС чврсто везан у Сарајеву буде СДА и да највиши руководиоци СДС-а присуствују конгресу СДА на којем је јавно објављен план за укидање РС.

- Такође у политичком животу СДА се никад није десило да им је СДС једина шанса да укину РС. То је највећа срамота не само СДС-а него и сваког Србина што смо то допустили. Позивам све часне патриоте да путем својих пријатеља у СДС-у учине све да то руководство сруше и ставе на сметљиште историје, јер никад ниједна мајка није убијала своје чедо као што сада СДС то покушава да уради са РС - поручио је Стевандић.

Предсједник Општинског одбора СНСД-а Градишка Зоран Аџић рекао је да људима из Изворне СДС треба одати признање што су имали храбрости и снаге да препознају тренутак када треба поново да се стане на браник РС.

- Ставови СНСД-а су познати и вјерујемо да заједнички можемо остварити циљ и сачувати и развијати РС - истакао је Аџић.

Развој странке

Предсједник Извршног одбора Изворне СДС Добривоје Видић рекао је да ће наставити да раде на развоју странке и формирању регионалних и општинских одбора.

- На добром смо путу, јер је политика Изворне СДС очување РС - истакао је Видић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана