Protivgradna raketa pala na krov kuće

Srna
Protivgradna raketa pala na krov kuće

Bijeljina - Na kuću Milutina Đokića u naselju Hase u Bijeljini pala je protivgradna raketa koja je probila krov, oštetila ploču i nije eksplodirala, potvrđeno je u Policijskoj upravi Bijeljina.

Direktor Javnog preduzeća "Protivgradna preventiva Republike Srpske" Tihomir Dejanović rekao je Srni da ove rakete i ne mogu eksplodirati jer nemaju u sebi eksploziv, nego srebrni jodid.


On je izrazio žaljenje zbog pada rakete na kuću u Semberiji i najavio da će "Protivgradna preventiva" i proizvođač raketa nadoknaditi vlasniku kuće nastalu materijalnu štetu.

Prema riječima Dejanovića, rakete koje se koriste su veoma pouzdane i sve su prošle tehnički prijem, a imaju toleranciju od dva odsto kvarova.

"Ovo je prvi slučaj pada protivgradne rakete u posljednjih pet godina tokom kojih je ispaljeno preko 3.000 raketa na branjenom području od milion hektara", kaže Dejanović.

Sinoć je na olujne oblake u Semberiji ispaljeno devet protivgradnih raketa, od kojih je jedna u 19.30 časova pala na kuću, dok je 75 raketa ispaljeno na cijelom branjenom području Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana