Proširene liste za upis na prvi i drugi ciklus studija u Republici Srpskoj

Srna
Proširene liste za upis na prvi i drugi ciklus studija u Republici Srpskoj

Banjaluka - Vlada Republike Srpske donijela je odluku o izmjenama i dopunama odluke o broju redovnih i vanrednih studenata koji se upisuju u prvu godinu prvog ciklusa studija i u prvu godinu drugog ciklusa studija u akademskoj 2016/2017. godini na javnim visokoškolskim ustanovama.

Ovom odlukom ukupan broj od 6.695 redovnih i vanrednih studenta koji će se upisati u prvu godinu prvog ciklusa studija povećava se za 207 i sada iznosi 6.902 studenta, a ukupan broj redovnih i vanrednih studenata koji će se upisati u prvu godinu drugog ciklusa studija povećava se za 82 i sada iznosi 2.645 studenata.


Ukupan broj redovnih i vanrednih studenata koji će se upisati u prvu godinu prvog ciklusa studija akademske 2016/2017. godine na Univerzitetu u Banjaluci povećava se za 122 i sada iznosi 3.553 studenta, a ukupan broj redovnih i vanrednih studenata koji će se upisati u prvu godinu drugog ciklusa studija na ovom univerzitetu povećava se za 11 i sada iznosi 1.437 studenata.

U Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske rečeno je Srni da je do povećanja broja studenata koji će se upisati u akademskoj 2016/2017. godini došlo na zahtjev Univerziteta u Banjaluci i to za prvi ciklus studija: u kategoriji studenata koji sufinansiraju svoje školovanje - 97 studenata, pet u kategoriji studenata stranih državljana i 20 u kategoriji vanrednih studenata.

Izmjene je Univerzitet tražio za studijske programe: arhitektura, medicina, farmacija, stomatologija, zdravstvena njega, biologija, psihologija, pedagogija, učiteljski studij u Banjaluci i predškolsko vaspitanje.

Za drugi ciklus studija izmjene su u kategoriji studenata koji sufinansiraju svoje školovanje, gdje se broj studenata povećava za 11, a povećanje se odnosi na studijski program hemije i studijski program građevinarstva.

Ukupan broj redovnih i vanrednih studenata koji će se upisati u prvu godinu prvog ciklusa studija akademske 2016/2017. godine na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu povećava se za 85 i sada iznosi 3.009 studenata, a ukupan broj redovnih i vanrednih studenata koji će se upisati u prvu godinu drugog ciklusa studija na ovom univerzitetu povećava se za 71 i sada iznosi 1.208 studenata.

Povećanje broja studenata koji će se upisati u prvu godinu studija uslijedilo je na zahtjev Univerziteta u Istočnom Sarajevu za prvi ciklus studija, gdje se broj studenata koji sufinansiraju svoje školovanje i broj vanrednih studenata povećava za po 30 i to na studijskim programima: medicina, stomatologija i bogoslovsko-pastirski.

Povećanje broja studenata koji će se upisati u prvu godinu drugog ciklusa studija u akademskoj 2016/2017. godini na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu je u kategoriji studenata koji sufinansiraju svoje školovanje - 42, šest u kategoriji studenata stranih državljana i 23 u kategoriji vanrednih studenata na sljedećim studijskim programima: mašinstvo, kineski jezik i književnost i teologija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana