Проширене листе за упис на први и други циклус студија у Републици Српској

Срна
Проширене листе за упис на први и други циклус студија у Републици Српској

Бањалука - Влада Републике Српске донијела је одлуку о измјенама и допунама одлуке о броју редовних и ванредних студената који се уписују у прву годину првог циклуса студија и у прву годину другог циклуса студија у академској 2016/2017. години на јавним високошколским установама.

Овом одлуком укупан број од 6.695 редовних и ванредних студента који ће се уписати у прву годину првог циклуса студија повећава се за 207 и сада износи 6.902 студента, а укупан број редовних и ванредних студената који ће се уписати у прву годину другог циклуса студија повећава се за 82 и сада износи 2.645 студената.


Укупан број редовних и ванредних студената који ће се уписати у прву годину првог циклуса студија академске 2016/2017. године на Универзитету у Бањалуци повећава се за 122 и сада износи 3.553 студента, а укупан број редовних и ванредних студената који ће се уписати у прву годину другог циклуса студија на овом универзитету повећава се за 11 и сада износи 1.437 студената.

У Министарству просвјете и културе Републике Српске речено је Срни да је до повећања броја студената који ће се уписати у академској 2016/2017. години дошло на захтјев Универзитета у Бањалуци и то за први циклус студија: у категорији студената који суфинансирају своје школовање - 97 студената, пет у категорији студената страних држављана и 20 у категорији ванредних студената.

Измјене је Универзитет тражио за студијске програме: архитектура, медицина, фармација, стоматологија, здравствена њега, биологија, психологија, педагогија, учитељски студиј у Бањалуци и предшколско васпитање.

За други циклус студија измјене су у категорији студената који суфинансирају своје школовање, гдје се број студената повећава за 11, а повећање се односи на студијски програм хемије и студијски програм грађевинарства.

Укупан број редовних и ванредних студената који ће се уписати у прву годину првог циклуса студија академске 2016/2017. године на Универзитету у Источном Сарајеву повећава се за 85 и сада износи 3.009 студената, а укупан број редовних и ванредних студената који ће се уписати у прву годину другог циклуса студија на овом универзитету повећава се за 71 и сада износи 1.208 студената.

Повећање броја студената који ће се уписати у прву годину студија услиједило је на захтјев Универзитета у Источном Сарајеву за први циклус студија, гдје се број студената који суфинансирају своје школовање и број ванредних студената повећава за по 30 и то на студијским програмима: медицина, стоматологија и богословско-пастирски.

Повећање броја студената који ће се уписати у прву годину другог циклуса студија у академској 2016/2017. години на Универзитету у Источном Сарајеву је у категорији студената који суфинансирају своје школовање - 42, шест у категорији студената страних држављана и 23 у категорији ванредних студената на сљедећим студијским програмима: машинство, кинески језик и књижевност и теологија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана