Promovisana zbirka pjesama “Kompozitor mjesec”

Srna
Promovisana zbirka pjesama “Kompozitor mjesec”

Derventa - U Derventi je promovisana zbirka poezije “Kompozitor mjesec” trinaestogodišnje Evite Bojkovac.

Ovo je treća samostalna zbirka poezije mlade pjesnikinje u izdanju Književne zajednice “Vaso Pelagić” iz Banjaluke.


Promocija je održana u prostorijama Narodne biblioteke “Branko Radičević”, a osim Bojkovčeve o njenom stvaralaštvu govorili su recenzent Ostoja Đukić i književnik Ranko Preradović.

Đukić je na promociji istakao da je riječ o afirmisanoj i široj javnosti poznatoj mladoj pjesnikinji, o svestranom stvaraocu iz raznih oblasti umjetnosti.

“Knjige koje piše ilustruje sopstvenim likovnim radovima, uspješno svira klavir i oduševljava slušaoce muzičkih djela čuvenih kompozitora i stvaralaca. To čini sa lakoćom i zanosom, kakav se rijetko sreće kod mladih umjetnika”, istakao je Đukić.

Književnik Ranko Preradović ističe da iz svake pjesme Evite Bojkovac “izlazi ljepota koje nema drugdje” i da to čini iz čiste duše i srca.

“Ona je naše mlado čudo. Nastavimo da pratimo njeno stvaralaštvo, koje je dostiglo jedan nivo, ali će u narednom vremenu biti još potpunije i bogatije. Nema mnogo u istoriji književnosti mladih umjetnika kao što je Evita, da sa 13 godina ima već objavljenu treću zbirku pjesma”, rekao je Preradović.

Među korice svoje najnovije zbirke ova trinaestogodišnja Dervenćanka utkala je 65 pjesama koje govore o mašti, izmišljenim bićima, vilama, životinjama i prirodi, koja je za nju neiscrpan izvor inspiracije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana