Promovisana knjiga Milana Ljepojevića: Referendumom odbranjen rođendan Republike

M. L.
Promovisana knjiga Milana Ljepojevića: Referendumom odbranjen rođendan Republike

Banjaluka - Građani Srpske su na referendumu odbranili 9. januar njen rođendan, a na izborima u oktobru odrediće njen dalji pravac, glavni je zaključak knjige “Referendum, odbrana Srpske” autora Milana Ljepojevića.

Ljepojević u ovoj, devetoj knjizi, koja je promovisana u srijedu uveče u Banskom dvoru, piše o referendumu kao najvišem obliku neposredne demokratije, sa posebnim osvrtom na referendum iz septembra 2016. godine u RS.

- Referendum u Srpskoj nije bio napad na BiH već vid odbrane Srpske i Dejtonskog sporazuma. Građani će u oktobru svojim stavom pokazati da li su za unitarnu BiH ili dejtonsku Republiku Srpsku - rekao je Ljepojević.

Dodao je da knjiga govori o referendumima u regionu i referendumu 25. septembra 2016. godine u Srpskoj, a analizira i širi kontekst društveno-istorijskih odnosa u vezi sa srpskim narodom u 20. vijeku.

Jedan od recenzenata knjige Predrag Damjanović naglasio je da ova knjiga govori o referendumu kao najdemokratskijem činu i volji naroda da izrazi stav.

- Republiku koju smo stekli srcem, treba sačuvati onako kako to demokratski svijet kaže, referendumom. Siguran sam da će ova knjiga mnogima dati do znanja kako - naglasio je Damjanović.

Knjigu “Referendum, odbrana Srpske” objavile su “Nezavisne novine”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana