Promovisan novi broj časopisa Argumenti: Zapad želi da ovlada Balkanom

S. Š.
Promovisan novi broj časopisa Argumenti: Zapad želi da ovlada Balkanom

Banjaluka - Zapadni centri moći žele da ovladaju Balkanom i da NATO baze posiju širom RS, Srbije i cijelog zapadnog Balkana, rekao je juče član redakcije časopisa "Argumenti" Predrag Ćeranić na predstavljanju novog njegovog broja.

U časopisu za društvena i politička pitanja koji izdaje SNSD, između ostalog, obrađeni su politički događaji u RS, regionu i svijetu tokom prethodna četiri mjeseca. Ćeranić je naglasio da se njegov tekst "Balkan kao vrata u Rusiju" odnosi na poziciju Balkana koji se nalazi između Amerike i Rusije i na kojem novu političku mapu kroji Bliski istok. On je naveo da to nije slučajno, s obzirom na to da se na geopolitičkoj mapi Balkan i Bliski istok posmatraju kao cjelina i kao vrata prema Kavkazu i centralnoj Aziji.

- Želio sam da približim kako će se ta dešavanja odraziti na prostor u kojem živimo - rekao je Ćeranić.

Glavni urednik časopisa Milan Ljepojević rekao je da je najveća vrijednost časopisa što analitički daje brze i ekspresne odgovore na aktuelne događaje.

- Jedan od tih događaja je i presuda Haškog tribunala generalu Ratku Mladiću o kojoj je pisao Stefan Karganović - rekao je Ljepojević.

On je izdvojio i rad profesora Milana Blagojevića koji je u tekstu "(Ne)mogućnosti deohaerizacije našeg prostora" iznio detalje o sistemu vladanja u političkom i ustavno-pravnom sistemu dejtonske BiH. Ovaj broj časopisa sadrži i govor premijerke RS Željke Cvijanović o ekonomskoj politici SNSD-a i rezultatima Vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana