Промоцијом бања до још више гостију

Срна
Промоцијом бања до још више гостију

Бањалука - У Српској је током осам мјесеци ове године остварено за око 14 одсто више долазака и ноћења туриста, а бањски туризам има велики потенцијал, због чега акценат треба да буде стављен на његову промоцију.

Рекао је ово министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић јуче у Бањалуци.

- Искористићемо прилику да тај ресурс додатно промовишемо, те да наредну годину прогласимо годином бања Републике Српске, с тим да то има и инвестициони и промотивни карактер - рекао је Глухаковић прије отварања манифестације посвећене обиљежавању Свјетског дана туризма. Он је изразио задовољство што су у том сегменту бање “Кулаши” и “Слатина” са два нова објекта побољшале понуду и повећале капацитете.

Директорица Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић рекла је да је обиљежавање Свјетског дана туризма посвећено промоцији и заштити културно-историјског насљеђа.
- У оквиру те теме одлучили смо да акценат ставимо на старе занате, те имамо изложбу о тој теми која ће бити постављена и у Дому омладине у Бањалуци - рекла је Јовановићева.
Према њеним ријечима, у оквиру ове манифестације свој рад и производе представиће занатлије, а биће приказан и нови визуелни идентитет туризма Републике Српске. (Срна)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана