Projekat “Vija Dinarika” šansa za razvoj lokalnih zajednica

Srna
Projekat “Vija Dinarika” šansa za razvoj lokalnih zajednica

Banjaluka - Ministarka trgovine i turizma RS Dragica Kovač izjavila je juče da druga faza projekta “Vija Dinarika” predstavlja šansu za razvoj lokalnih zajednica i povećanje koristi za stanovništvo područja na ovoj trasi pružanjem turističke ponude i približavanjem svijetu.

Ona je navela da ovaj projekat predstavlja platformu za održiv razvoj i lokalni ekonomski napredak i da je njegov naredni cilj obnavljanje i razvoj staza koje se pružaju duž Dinarskog gorja kroz BiH.

- Postoje takve tri staze - bijela, zelena i plava, koje predstavljaju i kompletnu turističku ponudu lokalnih zajednica duž tih staza, tako da otvaraju mogućnost većeg zapošljavanja stanovništva i plasmana domaćih proizvoda - navela je Kovačeva na konferenciji na novinare upriličenoj povodom početka druge faze tog projekta.

“Vija Dinarika” je regionalni projekat koji obuhvata područje od Slovenije do sjeverne Albanije, a za finansiranje njegove druge faze u narednom periodu biće izdvojeno 2,7 miliona dolara, gdje će najveći donatori biti Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), Razvojni program UN (UNDP), Italijanska razvojna agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana