Proizvođačima uljarica novi modeli finansiranja

J. D.
Proizvođačima uljarica novi modeli finansiranja

Brčko - Proizvođačima uljarica u BiH predstavljeni su uslovi finansiranja proizvodnje za iduću godinu, a koji su organizovali Institut za razvoj i unapređenje poljoprivrede (IRUP) Brčko, brčanska fabrika za proizvodnju ulja "Bimal" i predstavnici Ziraat banke.

S ciljem jačanja sirovinske baze predstavljen je novi model finansiranja proizvodnje uljarica koji obuhvata kompletan proces proizvodnje, od sjetve do predaje sjemena uljarica.

- IRUP je osnovan kako bi kroz saradnju sa poljoprivrednim proizvođačima i prerađivačima poput fabrike "Bimal" aktivno radio na informisanju i posredovanju između proizvođača, distributera sjemena, zaštitnih sredstava i mineralnih đubriva, ali i na savjetovanju i potpisivanju korisnih ugovora o finansiranoj proizvodnji - rekla je direktorica IRUP-a Azelea Suljkanović.

Dodaje da su, kako bi se proizvođači blagovremeno pripremili za novu sjetvu, neophodne sve informacije na jednom mjestu, što je uslov uspješne sezone i cilj organizovanja radnih sastanaka. IRUP u svoje ciljeve uvrštava i informisanje javnosti o stanju zemljišta i agrara, kao i pružanje saradnje kompanijama u pogledu zajedničkog napora u razvijanju agrobiznisa u BiH i stvaranja konkurentske prednosti kroz kvalitet proizvoda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana