Проглашена ванредна ситуација у Козарској Дубици

Срна
Проглашена ванредна ситуација у Козарској Дубици

Козарска Дубица - На подручју општине Козарска Дубица данас је проглашена ванредна ситуација због одрона на дијелу насипа уз ријеку Моштаницу на ушћу у ријеку Уну, у приградском насељу Јошик.

"За сада нема разлога за панику. Ангажовали смо све расположиве људе и технику и настојаћемо да подбочимо овај дио одрона да бисмо осигурали да град не буде угрожен уколико дође до даљег раста водостаја ријека Уне и Саве", рекао је начелник општине Козарска Дубица Раденко Рељић, који је посјетио локацији у Јошику на мјесту настанка одрона.

Он је нагласио да су на терену све надлежне екипе и механизација, а да су о ситуацији на подручју општине Козарска Дубица обавијештене надлежне институције на нивоу Републике Српске, предузеће "Воде Српске" и републичка Цивилна заштита.

У општини Козарска Дубица јутрос је засједао Кризни штаб, који је због водостаја ријеке Уне од 245 центиметра и ријеке Саве у Доњој Градини од 915 центиметара, прогласио ванредне мјере заштите од поплава.

Шеф Одсјека цивилне заштите Ђуро Трубарац рекао је да су због дуготрајног натапања земљишта и високих водостаја насипи постали порозни, а да је на подручју општине активно десетак клизишта, највише на кнежичком подручју.

На магистралном путу Козарска Дубица-Костајница, у мјесту Вриоци, због изливања ријеке Уне, у дужини од 10 метара саобраћа се наизмјеничним пропуштањем возила једном траком, док је због изливања ријеке Саве убустављен саобраћај у мјесту Гашница на магистралном путу Козарска Дубица–Градишка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана