Припадник МУП-а Српске добија медаљу УН полиције

Срна
Припадник МУП-а Српске добија медаљу УН полиције

Бањалука - Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач присуствује данас свечаној церемонији додјеле медаља УН припадницима УН полиције (UNPOL Medal Prade) у мировној мисији свјетске организације на Кипру (UNFICPUL), на којој ће медаљу примити и један припадник Министарства унутрашњих послова (МУП) Републике Српске.

Током службене посјете Кипру, Лукач се састао се са шефом УН мировне мисије на Кипру Елизабет Спехар и са шефом полицијске компоненте у мировној мисији УН на Кипру вишим полицијским савјетником Ан-Кристин Квилеквал, саопштено је из МУП-а Српске.

"До сада је у мировној мисији УН на Кипру боравило 11 припадника МУП-а Републике Српске, а тренутно се налазе три. Изузетно значајним сматра се успјех припадника Министарства који је распоређен на позицију замјеника шефа полицијске компоненте у мировној мисији УН на Кипру", наводи се у саопштењу МУП-а.

Припадници МУП-а Републике Српске у мировним мисијама УН учествују од 2000. године, а до сада је учествовало 65 припадника у осам земаља.  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана