Прикупљено око 76.000 КМ на аукцији слика у Теслићу

Срна
Прикупљено око 76.000 КМ на аукцији слика у Теслићу

Теслић - На хуманитарној аукцији слика у Теслићу, организованој под покровитељством предсједника Владе Републике Српске Жељке Цвијановић, прикупљено је око 76.000 КМ које ће бити дониране Савезу за ријетке болести Републике Српске.На аукцији под називом "У срцу природе, хуманост на дјелу" продата су сва 63 изложена умјетничка дјела.


Највишу цијену достигла је слика аутора Велибора Бугарина "Бели Анђео" у износу од 3.100 КМ. Почетна аукцијска цијена по слици била је 1.000 КМ.

Биљана Котур из Савеза за ријетке болести Републике Српске задовољна је вечерашњом аукцијом и чињеницом да је препознат проблем ријетких болести чије лијечење појединачно по пацијенту кошта и више од 10.000 КМ по терапији.

Котурова је истакла да до расподјеле средстава неће доћи док се на направи адекватна евиденција обољелих.

"Контролу расподјеле средстава вршиће Комисија за ријетке болести која је основана при Министарству здравља и социјалне заштите Српске и координатора за ријетке болести који се налази при Универзитетској болници Клинички центар Бањалука", рекла је Котурова.

Директор Здравствено-туристичког центра "Бања Врућица" Александар Радошевић истакао је да су на аукцији изложена 63 умјетничка дјела са посљедње ликовне колоније одржане у овој установи.

Према његовим ријечима, хуманитарна аукција одржана је на иницијативу Министраства здравља и социјалне заштите Републике Српске, а под покровитељством предсједника Владе Републике Српске Жељке Цвијановић.

На ову аукцији, коју је у хотелу "Кардијал" организовао Здравствено-туристички центар "Бања Врућица", одазвало се око 100 привредника из цијеле БиХ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана