Приједор укинуо ванредне мјере одбране од поплава

Срна
Приједор укинуо ванредне мјере одбране од поплава

Приједор - Штаб за ванредне ситуације града Приједора укинуо је вечерас ванредне мјере одбране од поплава, будући да водостај Сане износи 385 центиметара, што је знатно испод коте редовне (420) и ванредне (460) одбране од поплава.

Градоначелник Приједора Миленко Ђаковић рекао је да се вода повлачи ка свим водотоцима на подручју града, те да се задржала у депресијама из којих је ватрогасци испумпавају.

“Почела је санација и асанација терена. У понедјељак почиње испумпавање бунара напуњених плавном водом и позивам домаћине којима је то потребно да се јаве ватрогасцима на број телефона 123”, рекао је Ђаковић новинарима у Приједору након сједнице Штаба.

Начелник приједорске Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Милица Отковић рекла је да је данас почела дезинфекција стамбених и помоћних објеката у насељима Врбица, Тополик и Рашковац и позвала грађане да се за ову услугу обрате на број телефона 052/238-104.

“Молим грађане да прије позивања обаве механичко чишћење својих објеката који су били поплављени, јер ће тако ефекат бити бољи и дезинфекција успјешнија”, поручила је Отковићева и истакла да у Приједору нема ентероколитиса.

Отковићева је додала да ће Хигијенско-епидемиолошка служба радити у двије смјене и да ће обилазити насеља како се вода буде повлачила.

Директор “Комуналних услуга” Дујо Миланко рекао је да од вечерас почиње прање улица у дијеловима града који су били поплављени, а сутра одвоз кабастог отпада, те да је пријављен само један случај угинулих животиња.

Руководилац “Електродистрибуције” у Приједору Далибор Павић рекао је да је вечерас у 18.00 часова струја укључена за 104 домаћинства у Рашковцу која су од уторка од 9.00 часова била без напајања због плављења трафостанице и на тој локацији су ватрогасци данас вршили вишечасовно испумпавање.

Настава у основним и средњим школама у Приједору од сутра се наставља, осим у поплављеним подручним школама у насељима Гомјеница и Цикоте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана