Prijedor: Ponovo zasijao prvi gradski mural

S. Ta.
Prijedor: Ponovo zasijao prvi gradski mural

Prijedor - Polaznici Škole slikanja Borisa Eremića restaurirali su prvi gradski mural u Prijedoru, koji su nedavno oštetili nepoznati vandali crtajući po njemu neprimjerene sadržaje.

U pitanju je rad italijanske umjetnice Paole de Manjinkor koji je nastao 1998. godine na zidu Mašinske škole, a zajedno sa umjetnicom crtala su ga djeca iz tadašnjih izbjegličkih centara.

- Cijeli konkurs "Prijedor - grad murala" koji je do sada iznjedrio pet murala provodi se u čast Paule de Manjinkor i uz podršku italijanskih donatora tom projektu - rekao je Eremić. On je dodao da u restauraciji murala učestvuju djeca od deset do 18 godina.

- Trudimo se da ispoštujemo originalni izraz umjetnice i da dodamo mali dio sebe u sve to - rekao je ovaj akademski slikar. On je istakao da su ovu akciju podržali grad Prijedor i Agencija lokalne demokratije Prijedor.

- Mi smo uložili talenat, vrijeme, radost i ljubav prema slikanju i nadamo se da će krajnji rezultat biti pozitivan, a grad će ostati dostojan imena koji je ponio kao grad murala -  naglasio je Eremić i najavio da će uskoro biti raspisan i međunarodni konkurs za novi gradski mural.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana