Пријаве медицинара за рад у Њемачкој до 14. септембра

А. Ј.
Пријаве медицинара за рад у Њемачкој до 14. септембра

Бањалука - Радници медицинске струке заинтересовани за рад у Њемачкој имају нову шансу за запослење у тој земљи јер могу конкурисати за послове његоватеља у склопу програма "Трипл вин".

- Пријаве је могуће поднијети најкасније до 14. септембра, а тачне термине и локације одржавања интервјуа биће објављене накнадно - истакли су у Агенцији за рад и запошљавање БиХ.

Додали су да је у складу са договором о посредовању при запошљавању радника из БиХ у Њемачкој наредни термин за интервјуе од 26. до 30. септембра ове године.

Тражени услови су минимум средња медицинска школа, општег или педијатријског смјера, и познавање њемачког језика уз услов минимум А2 ниво.

Кандидати који добију посао биће примљени на одређено вријеме на позицији асистента за здравствену његу до нострификације дипломе за здравственог радника. Стартна плата износи 1.900 евра, а након нострификације дипломе могуће је засновати радни однос на неодређено.

У Агенцији за рад и запошљавање БиХ истичу да је у Њемачкој од априла 2013. до маја ове године посао нашло 2.029 медицинских радника. Додали су да, упркос великом броју особа са средњом медицинском школом које су отишле на рад у Њемачку, и даље на евиденцијама завода и служби за запошљавање у БиХ има више од 5.000 незапослених особа овог профила.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана