Priče o životu i problemima penzionera pred čitaocima

D. S.
Priče o životu i problemima penzionera pred čitaocima

Banjaluka - Priče o aktuelnim dešavanjima i problemima sa kojima se susreću penzioneri u RS, kao i o brojnim drugim zanimljivim temama najstariji stanovnici moći će čitati u dodatku "Penzioner Srpske", koji će izlaziti dva puta godišnje u sklopu "Glasa Srpske".

Dogovorili su se o tome predstavnici Udruženja penzionera RS i dnevnog lista "Glas Srpske" koji su juče potpisali ugovor o uređivanju, štampanju i insertovanju ovog dodatka.

Predsjednik Udruženja penzionera RS Rade Rakulj istakao je da u Srpskoj živi 200.000 penzionera koji bi, osim datuma isplate i visine penzija, voljeli da čuju i druge informacije.

- Među penzionerima često kruže dezinformacije koje stvaraju zbrku u radu udruženja. Zbog toga smo se odlučili na ovaj korak, jer smatramo da je "Glas Srpske" najmoćnije sredstvo informisanja u RS koje može pomoći penzionerima - kazao je Rakulj.

Dodao je da će u junu, kada bi na kioscima trebalo da se nađe prvi dodatak, penzionerima biti predstavljeno šta je udruženje uradilo proteklih mjeseci, te koji su planovi za naredni period.

Predsjednik Skupštine Udruženja penzionera RS Ratko Trifunović istakao je da će ovaj dodatak biti od velikog značaja za penzionere, jer će u njemu biti objavljivane mnoge korisne informacije.

- Mnogo je stvari koje radi ovo, kao i lokalna udruženja kako bi materijalni položaj i status penzionera u društvu bio bolji - kazao je Trifunović.

Direktor "Glasa Srpske" Boris Dmitrašinović izrazio je zadovoljstvo što su predstavnici Udruženja penzionera prepoznali kvalitet ovog lista.

- I do sada smo pratili rad udruženja, jer su penzioneri bitna čitalačka grupa, što ćemo, svakako, nastaviti i u narednom periodu - kazao je Dmitrašinović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana