Приче о животу и проблемима пензионера пред читаоцима

Д. С.
Приче о животу и проблемима пензионера пред читаоцима

Бањалука - Приче о актуелним дешавањима и проблемима са којима се сусрећу пензионери у РС, као и о бројним другим занимљивим темама најстарији становници моћи ће читати у додатку "Пензионер Српске", који ће излазити два пута годишње у склопу "Гласа Српске".

Договорили су се о томе представници Удружења пензионера РС и дневног листа "Глас Српске" који су јуче потписали уговор о уређивању, штампању и инсертовању овог додатка.

Предсједник Удружења пензионера РС Раде Ракуљ истакао је да у Српској живи 200.000 пензионера који би, осим датума исплате и висине пензија, вољели да чују и друге информације.

- Међу пензионерима често круже дезинформације које стварају збрку у раду удружења. Због тога смо се одлучили на овај корак, јер сматрамо да је "Глас Српске" најмоћније средство информисања у РС које може помоћи пензионерима - казао је Ракуљ.

Додао је да ће у јуну, када би на киосцима требало да се нађе први додатак, пензионерима бити представљено шта је удружење урадило протеклих мјесеци, те који су планови за наредни период.

Предсједник Скупштине Удружења пензионера РС Ратко Трифуновић истакао је да ће овај додатак бити од великог значаја за пензионере, јер ће у њему бити објављиване многе корисне информације.

- Много је ствари које ради ово, као и локална удружења како би материјални положај и статус пензионера у друштву био бољи - казао је Трифуновић.

Директор "Гласа Српске" Борис Дмитрашиновић изразио је задовољство што су представници Удружења пензионера препознали квалитет овог листа.

- И до сада смо пратили рад удружења, јер су пензионери битна читалачка група, што ћемо, свакако, наставити и у наредном периоду - казао је Дмитрашиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана