Preminuo banjalučki ljekar i humanista Bogdan Žigić

Agencije
Preminuo banjalučki ljekar i humanista Bogdan Žigić

Banjaluka - Banjalučki ljekar i humanista Bogdan Žigić preminuo je juče u Banjaluci, u 75. godini, nakon duge i teške bolesti, prenose agencije.

Doktor Bogdan Žigić dobitnik je najvišeg priznanja Komore doktora medicine Republike Srpske - nagrade “Veliki pečat”, za savjestan i požrtvovan rad.

Dobitnik je i jednog od najvećih priznanja Grada Banjaluka - Zlatnog grba Grada, za rezultate ostvarene u oblasti zdravstva, koji mu je dodijeljen prošle godine.

Žigić je bio je šef Katedre za hirurgiju na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Banjaluci od 1990. do 1996. godine. Sudjelovao je u nastavi na ovom fakultetu od njegovog osnivanja, a 1989. godine izabaran je za profesora.

Objavio je više od 100 naučnih radova, a autor je i udžbenika “Pregled hirurškog bolesnika”.

Žigić je rođen 1938. godine u mjestu Široka kula kod Gospića. Medicinski fakultet završio je 1961. godine u Zagrebu, a specijalizaciju iz opšte hirurgije u Beogradu 1969. godine.

Komemoracija povodom smrti Bogdana Žigića biće održana sutra u vijećnici Banskog dvora, a sahrana će biti obavljena istog dana časova na groblju “Sveti Pantelija”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana