Преминуо бањалучки љекар и хуманиста Богдан Жигић

Агенције
Преминуо бањалучки љекар и хуманиста Богдан Жигић

Бањалука - Бањалучки љекар и хуманиста Богдан Жигић преминуо је јуче у Бањалуци, у 75. години, након дуге и тешке болести, преносе агенције.

Доктор Богдан Жигић добитник је највишег признања Коморе доктора медицине Републике Српске - награде “Велики печат”, за савјестан и пожртвован рад.

Добитник је и једног од највећих признања Града Бањалука - Златног грба Града, за резултате остварене у области здравства, који му је додијељен прошле године.

Жигић је био је шеф Катедре за хирургију на Медицинском факултету Универзитета у Бањалуци од 1990. до 1996. године. Судјеловао је у настави на овом факултету од његовог оснивања, а 1989. године изабаран је за професора.

Објавио је више од 100 научних радова, а аутор је и уџбеника “Преглед хируршког болесника”.

Жигић је рођен 1938. године у мјесту Широка кула код Госпића. Медицински факултет завршио је 1961. године у Загребу, а специјализацију из опште хирургије у Београду 1969. године.

Комеморација поводом смрти Богдана Жигића биће одржана сутра у вијећници Банског двора, а сахрана ће бити обављена истог дана часова на гробљу “Свети Пантелија”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана