Premijera filma Kod prijateljstva u četvrtak u Bijeljini

Srna
Premijera filma Kod prijateljstva u četvrtak u Bijeljini

Bijeljina - Premijera dokumentarnog filma o životu mladih pokoljenja Rusije i Republike Srpske pod nazivom "Kod prijateljstva" biće organizovana u četvrtak, 11. januara u Bijeljini.Prvo predstavljanje ovog filma u Republici Srpskoj biće u Kulturnom centru Eparhije zvorničko-tuzlanske u Bijeljini u četvrtak u 18.00 časova, najavili su organizatori.

Režiser filma "Kod prijateljstva" je Nadežda Žerebilo, a snimatelj je Anton Babič, koji će prisustvovati premijeri u Bijeljini.


U ovom jednoipočasovnom filmu predstavljen je život djece uzrasta od 14 do 16 godina iz Rusije i Republike Srpske koja su se, boraveći jedni kod drugih u posjeti, upoznali o istoriji i kulturi bratskih zemalja.

Film, koji je prošle godine sniman u Rusiji i Republici Srpskoj, premijerno je prikazan nedavno u ruskim gradovima Azovu i Armaviru.

Film je urađen na inicijativu organizacije ruskog Teatar "Kul-šou" uz podršku Fonda "Pravoslavna inicijativa".

Delegacija iz grada Azova, koju je činilo petoro djece, režiser i snimatelj Anton Babič boravila je u posjeti Republici Srpskoj od 18. do 25. jula 2017. Sa učesnicima projekta bio je i protojerej azovskog gradskog okruga Aleksandar Mirošničenko.

Učesnici projekta iz Republike Srpske, među kojima je petoro djece, boravili su u avgustu kod svojih vršnjaka u Rostovskoj oblasti u Rusiji. U delegaciji su bili i predstavnici Srpsko-ruske zajednice "Zavet" iz Bijeljine kao i starješina bijeljinskog Hrama Svetog Pantelejmona protojerej Goran Nenić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana