Премијера филма Код пријатељства у четвртак у Бијељини

Премијера филма Код пријатељства у четвртак у Бијељини 09.01.2018 19:21 | Срна

Бијељина - Премијера документарног филма о животу младих покољења Русије и Републике Српске под називом "Код пријатељства" биће организована у четвртак, 11. јануара у Бијељини.Прво представљање овог филма у Републици Српској биће у Културном центру Епархије зворничко-тузланске у Бијељини у четвртак у 18.00 часова, најавили су организатори.

Режисер филма "Код пријатељства" је Надежда Жеребило, а сниматељ је Антон Бабич, који ће присуствовати премијери у Бијељини.


У овом једноипочасовном филму представљен је живот дјеце узраста од 14 до 16 година из Русије и Републике Српске која су се, боравећи једни код других у посјети, упознали о историји и култури братских земаља.

Филм, који је прошле године сниман у Русији и Републици Српској, премијерно је приказан недавно у руским градовима Азову и Армавиру.

Филм је урађен на иницијативу организације руског Театар "Кул-шоу" уз подршку Фонда "Православна иницијатива".

Делегација из града Азова, коју је чинило петоро дјеце, режисер и сниматељ Антон Бабич боравила је у посјети Републици Српској од 18. до 25. јула 2017. Са учесницима пројекта био је и протојереј азовског градског округа Александар Мирошниченко.

Учесници пројекта из Републике Српске, међу којима је петоро дјеце, боравили су у августу код својих вршњака у Ростовској области у Русији. У делегацији су били и представници Српско-руске заједнице "Завет" из Бијељине као и старјешина бијељинског Храма Светог Пантелејмона протојереј Горан Ненић.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица