Представници Завода за запошљавање РС боравили у радној посјети Пожаревцу

А. Ј. Р.
Представници Завода за запошљавање РС боравили у радној посјети Пожаревцу

Пожаревац - Између Републике Српске и Србије постоји добра сарадња у социјалној политици и пословима запошљавања, а постоји низ области у којима се она може унаприједити, рекао је директор Завода за запошљавање РС Мирослав Вујичић који је јуче боравио у радној посјети Пожаревцу.

Вујичић се током боравка у Србији састао са предсједником Скупштине града Пожаревац Бојаном Илићем, замјеником градоначелника Пожаревца Сашом Павловићем, те са директором Националне службе за запошљавање Зораном Мартиновићем и предсједницима општина Браничевског округа.

На састанку је истакнута добра међународна сарадња у области социјалне политике и послова запошљавања, а у складу са Споразумом о успостављању паралелних веза између Србије и РС.

- Сматрам да смо добро представили наш рад и Српску - истакао је Вујичић, који је позвао руководство Пожаревца и привреднике из Србије да посјете РС и размотре могућности сарадње.

Делегација Завода за запошљавање се састала и са директорицом Националне службе за запошљавање Филијале Пожаревац Соњом Мирић. На састанку је акценат стављен на активности регионалних и локалних организационих јединица, како у Српској тако и у Србији, а које се спроводе кроз активне мјере запошљавања.

Размијењена су и искуства у вези са вођењем евиденција о незапосленим лицима, те искуства и информације у вези са посредовањем у запошљавању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана