Predstavljen portal „Jedinstvena kontakt tačka za poslovanje

Glas Srpske
Predstavljen portal „Jedinstvena kontakt tačka za poslovanje

Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske u saradnji sa Privrednom komorom Republike Srpske, organizovalo je predstavljanje portala „Jedinstvena kontakt tačka za poslovanje",

 koji je dostupan na linku OVDJE
Predstavnici Ministarstva za ekonomske odnose i regionalnu saradnju predstavili su portal po Područnim privrednim komorama, i to 23.10. u Doboju, 24.10. u Bijeljini, 25.10. u Istočnom Sarajevu, te 26.10. u Trebinju.
Elektronska jedinstvena kontakt tačka je internet portal koji obuhvata postupke, administrativne procedure i formalnosti za pokretanje i obavljanje privrednih djelatnosti, uključujući pružanje usluga, informacije o sprovođenju procesa procjene uticaja propisa u postupku izrade propisa i druge sadržaje od značaja za pružanje kvalitetnih podataka građanima i poslovnim subjektima radi lakšeg pokretanja i obavljanja privrednih djelatnosti.
Predstavnici jedinica lokalnih samouprava iz različitih dijelova Republike Srpske, privredni subjekti koji obavljaju privredne djelatnosti u Republici Srpskoj, kao i zainteresovana fizička lica, upoznati su da su im putem ovog portala u skladu sa Uredbom o klasifikaciji djelatnosti Republike Srpske, dostupne informacije o pravnim formama registracije, kao i svim predregistracionim, odnosno postregistracionim formalnosti koje su neophodne da bi se otpočelo sa obavljanjem konkretne privredne djelatnosti.
Pored navedenog, upoznati su i sa ostalim informacijama koje su dostupne putem ovog sajta, a koje se odnose na sprovođenje procjene uticaja propisa, listu čestih pitanja sa odgovorima nadležnog organa, koja su obrađena u prethodnom periodu, kao i sa mogućnošću da posredstvom elektronske jedinstvene kontakt tačke zainteresovana lica mogu postavljati pitanja i davati komentare u vezi sa uslovima i postupcima za pokretanje i obavljanje privrednih djelatnosti, uključujući i pružanje usluga.
Portal će biti predstavljen i u Banja Luci, u Privrednoj komori Republike Srpske, 31.10.2018. godine sa početkom u 12, 00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana