Predstavljen novi digitalni adresni registar

Srna
Predstavljen novi digitalni adresni registar

Sarajevo - Federalna uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove danas je članovima Centralne izborne komisije /CIK/ BiH predstavila novi digitalni adresni registar.

Predsjednik CIK-a Irena Hadžiabdić istakla je konstantno zalaganje CIK-a na uvođenju novih tehnologija u izborni proces u BiH, te u vezi s tim izrazila zadovoljstvo što su i druge institucije prepoznale značaj digitalizacije i razmjene podataka.


CIK je saopštio da daju punu podršku nadležnim geodetskim upravama u projektima koje su započele jer će i oni, posredstvom IDDEEA, moći koristiti podatke iz Adresnog registra sa ciljem ažurnijeg i tačnijeg biračkog spiska.

Hadžiabdićeva vjeruje da će se na ovaj način riješiti problem ručne dodjele birača biračkim mjestima u slučajevima kada je adresa birača imala oznaku bb /bez broja/.

Direktor Federalne uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Željko Obradović istakao je da je uspostavljanje i razvoj digitalnog adresnog registra samo jedna od komponenti velikog projekta za unapređenje zemljišne administracije "CILAP", koji finansira Vlada Švedske.

Uprava za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske predstavila je svoj novi digitalni adresni registar 29. maja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana