Предсједник купује кућу седмочлаој породици Ђорђић

Милан Вујић
Предсједник купује кућу седмочлаој породици Ђорђић

Градишка - Лажним обећањима за вишечлану породицу Горана и Мирјане Ђорђић из Горњих Подградаца дошао је крај, након што им је предсједник Републике Српске Милорад Додик обећао купити кућу.

"Глас Српске" је о овој вишечланој породици писао 2014. године када су из градишког села Грбавци са четворо мале дјеце Нову годину дочекали у Дому за стара и изнемогла лица у Горњим Подградцима, јер зиму нису могли провести у својој трошној кући на обронцима Козаре.

Недуго послије тога из дома се селе у изнајмљену кућу, уз обећање општинског руководства да је то само привремено и да ће им направити кућу. Ни од тог обећања није било ништа, па су се недавно Ђорђићи, због немогућности да плаћају станарину, нашли на улици. Од тада са петоро дјеце живе у старој шупи.

- Напустили смо дом у Грбавцима јер нисмо више смјели живјети са дјецом у кући која прокишњава, чији су зидови оронули и која би се сваког момента могла срушити. Имали смо разних обећања, али све је углавном остајало на томе - прича глава породице Горан, додавши да једни спавају у шупи, а други у аутомобилу.

Ђорђићима је једини приход Горанова плата из Дрвне индустрије ДИПО, са којом не могу да се прехране и плате кирију и режије.

Ипак, њиховим мукама ускоро ће доћи крај, јер је предсједник РС Милорад Додик казао да ће им наредих дана купити кућу.

- Сви су ме редом лагали и обећавали, али вјерујем у обећање предсједника Додика. Већ сам гледао двије, три куће које су негдје око 40.000 КМ - прича Горан.

Додик је казао да жели да се пронађе адекватна кућа за потребе ове породице, а коју ће купити Кабинет предсједника.

- Путујући у Горње Подградце чуо сам за вишечлану породицу која живи у веома тешким условима, без адекватног крова над главом. Кабинет предсједника ће обезбиједити средства за куповину куће и не то неке мале куће, већ куће у којој ће породица Ђорђић моћи нормално и људски да живи са својим малим анђелима - поручио је Додик.

Здравље

Мирјана и Горан највише се плаше за здравље своје дјеце, Кристине (11 мјесеци) и Валентине (три мјесеца), те седмогодишње Мартине, петнаестогодишњег Зорана и Миланке, која има 16 година.

- У шупи немамо ништа, ни струје ни воде. Сваки пут када је јаче невријеме бјежимо сви у аутомобил јер кућа прокишњава. Зиму не смијемо дочекати у овој шупи, јер немамо ни дрва - прича Мирјана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана