Predrag Gluhaković: Srpska predstavila turističke potencijale

Srna
Predrag Gluhaković: Srpska predstavila turističke potencijale

Banjaluka - Ministar trgovine i turizma RS Predrag Gluhaković istakao je da je učešće Srpske na Desetom strateškom forumu na Bledu u Sloveniji prilika za jačanje saradnje i stvaranje novih proizvoda u turizmu u centralnoj i jugoistočnoj Evropi.

On je naglasio da će RS zemljama u regiji predstaviti svoja nastojanja da nove proizvode kreira u oblastima seoskog, banjskog, ali i planinskog turizma. Dodao je da je sam poziv da Srpska učestvuje u radu foruma na Bledu veoma značajan s obzirom na to da je riječ o velikom društvenom, ekonomskom i političkom skupu.

Ministri inostranih poslova BiH i Slovenije Igor Crnadak i Karlo Erjavec su pred početak  foruma razgovarali o odnosima dviju zemlje i mogućnostima za njihovo unapređenje i evropskim integracijama BiH. Crnadak je potvrdio da je Sloveniji upućen poziv da bude država partner na Privrednom sajmu u Mostaru u aprilu 2016. godine i dogovoreno je da Erjavec uskoro doputuje u zvaničnu posjetu BiH. Sagovornici su se usaglasili da su odnosi između Slovenije i BiH dobri ali i da će se sa punom pažnjom pratiti sprovođenje presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju stare devizne štednje u Ljubljanskoj banci i u vezi s tim istakli potrebu intenziviranja saradnje dvije zemlje na ekspertskom nivou. Predsjednik Evropskog pokreta u BiH Predrag Praštalo juče je imao radni susret s Miroslavom Lajčakom, ministrom spoljnih poslova Slovačke koji je poručio da EU očekuje da domaći političari ispune obećanja i obaveze preuzete potpisivanjem "Evropske platforme".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana