Предраг Глухаковић: Српска представила туристичке потенцијале

Срна
Предраг Глухаковић: Српска представила туристичке потенцијале

Бањалука - Министар трговине и туризма РС Предраг Глухаковић истакао је да је учешће Српске на Десетом стратешком форуму на Бледу у Словенији прилика за јачање сарадње и стварање нових производа у туризму у централној и југоисточној Европи.

Он је нагласио да ће РС земљама у регији представити своја настојања да нове производе креира у областима сеоског, бањског, али и планинског туризма. Додао је да је сам позив да Српска учествује у раду форума на Бледу веома значајан с обзиром на то да је ријеч о великом друштвеном, економском и политичком скупу.

Министри иностраних послова БиХ и Словеније Игор Црнадак и Карло Ерјавец су пред почетак  форума разговарали о односима двију земље и могућностима за њихово унапређење и европским интеграцијама БиХ. Црнадак је потврдио да је Словенији упућен позив да буде држава партнер на Привредном сајму у Мостару у априлу 2016. године и договорено је да Ерјавец ускоро допутује у званичну посјету БиХ. Саговорници су се усагласили да су односи између Словеније и БиХ добри али и да ће се са пуном пажњом пратити спровођење пресуде Европског суда за људска права у случају старе девизне штедње у Љубљанској банци и у вези с тим истакли потребу интензивирања сарадње двије земље на експертском нивоу. Предсједник Европског покрета у БиХ Предраг Праштало јуче је имао радни сусрет с Мирославом Лајчаком, министром спољних послова Словачке који је поручио да ЕУ очекује да домаћи политичари испуне обећања и обавезе преузете потписивањем "Европске платформе".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана