Предложена најнижа плата од 410 КМ

Срна
Предложена најнижа плата од 410 КМ

Бањалука - Предсједник Уније удружења послодаваца Републике Српске Драгутин Шкребић рекао је Срни да је већина чланова Скупш тине ове организације данас прихватила приједлог да најнижа плата у Српској за наредну годину буде повећана на 410 КМ.

Шкребић је навео да ће овај приједлог послодаваца бити изнесен на сутрашњој сједници Економско-социјалног савјета Републике Српске, који чине и представници синдиката и Владе.


"Ми ћемо изнијети став да смо то прихватили, а како ће даље ићи, не можемо предвидјети", рекао је Шкребић.

Он је додао да је овај приједлог компромисно рјешење које је "чак и изнад економски оправданих разлога, знајући да је ситуација стварно тешка и да људи тешко живе".

"Спремни смо на овај уступак, уз услов да се то не злоупотребљава и да се плаћају пуни порези и доприноси", истакао је Шкребић.

Најнижа плата у Републици Српској тренутно износи 395 КМ.

Унија удружења послодаваца Републике Српске раније је предлагала повећање на 405 КМ, док су из Савеза синдиката Српске тражили да то буде 50 одсто просјечне плате у Српској, односно 418 КМ.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је раније да ће износ најниже плате у Српској бити познат сутра.

Предсједник Економско-социјалног савјета Српске Ранка Мишић рекла је да ће најнижа плата бити повећана, те да ће се сутра знати да ли ће износити 418 КМ, 415 КМ или 410 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана