Правилна њега коже квалитетним производима

Глас Српске
Правилна њега коже квалитетним производима

​Бањалука - Компанија “Хемофарм” презентовала је јуче на дружењу у Бањалуци тајне правилне његе тијела, али и бенефите производа Тхиомуцасе антицелулит гела и Ладивал креме за сунчање, уз помоћ којих се припаднице љепшег пола најбоље могу спремити за љето.

Бојана Мутић, водитељ модног блога “Мода и тако то”, која је била и модератор догађаја, рекла је да су на дружењу са стручњацима из области дерматологије и фармације разговарали о увијек актуелним женским темама, а то је здравље.

“Прије свега здравље и њега коже и рјешавање специфичних проблема који су присутни током цијеле године, али се жене највише тиме, по лошој навици, баве доласком прољећа и управо због тог неадекватног и нередовног третирања коже разговарали смо о исправној њези коже, о превенцији и најбољим производима у категорији антицелулит препарата и заштити од сунца”, рекла је Мутићева.

Драгана Лошић, магистар фармације - специјалиста нутриционизма, казала је да су Тхиомуцасе и Ладивал квалитетни препарати јер се ради о медицинским препаратима иза којих стоје клиничка испитивања и који имају тачно дефинисан састав и дејство.

“Тхиомуцасе гел је јединствен због тога што је једини производ на нашем тржишту који у свом саставу има мукополисахаридазу, који дјелује на редукцију и превенцију целулита, али и смањује обим на критичним мјестима као што су струк и бокови јер подстиче сагоријевање тих масти”, рекла је Лошићева.

Маријана Тица, специјалиста дерматовенеролог на Универзитетском клиничком центру РС, истиче да је битна адекватна заштита коже од сунца, али и кориштење квалитетних препарата којима ћемо смањити штетни утицај сунчевог зрачења.

“Потребно је провјерити на декларацији производа да они имају заштиту и од УВА и УВБ зрака, али и од инфрацрвеног зрачења, а пожељно је да то буде заштитни фактор 50, посебно ако се ради о дјеци”, рекла је Тица.

Додала је да приликом његе коже највише гријешимо јер не наносимо довољно препарата, али гријешимо и што не користимо адекватне препарате, односно што мислимо да је довољно да препарат нанесемо само ујутро.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана